Samo (21) to Žiarčanom ukázal: Nehanbite sa cvičiť vonku!

Súťažný ČLÁNOK:
Samuel Šmondrk

Hlasovať bolo možné do 3.6.2018

SÚŤAŽIM V TÝCHTO KATEGÓRIACH:

AKTUÁLNY POČET HLASOV: 135


Samo (21) to Žiarčanom ukázal: Nehanbite sa cvičiť vonku!

Študent sa rozhodol ukázať Žiarčanom, ako málo potrebujú na to, aby urobili niečo pre seba. Niekedy vám postačí aj to, čo máte pod oknami paneláku...

Lutilčan Samuel Šmondrk má k športu blízko už od malička. Viedol ho k nemu otec a Samo sa v minulosti venoval basketbalu i cyklistike, rád si zapláva, zahrá tenis, v zime sa odreaguje na bežkách a jeho srdcovkou je atletika. Študent trénerstva a telesnej výchovy v súčasnosti pôsobí aj ako tréner v žiarskom atletickom klube. Motivovať sa snaží aj ostatných, a to prostredníctvom videí. V tých mladý športovec ukazuje, že cvičiť sa dá aj v meste, zadarmo a na čerstvom vzduchu.
Ľudia majú blok cvičiť vonku

Videá nakrúca s kamarátom Karolom Haschom (20) a vznikajú na Žiarčanom dobre známych miestach. V tom poslednom Samo ukazuje, ako môžu obyvatelia využiť dostupné exteriérové ihriská. ,,K tomuto videu nás motivovalo mnoho iných street workoutových videí na Youtube. A aj my sme chceli motivovať ľudí zo Žiaru a ukázať im jednu z možností, ako sa dá tráviť voľný čas u nás," vysvetľuje Samo.
Chalani nakrúcali na workoutových ihriskách v Parku Štefana Moysesa a na oddychovej zóne na Etape. Ako hovorí aktér videí Samo, keď je vonku veľmi teplo, lepšie sa cvičí v parku, Etapa je zas skvelým miestom v pokojnejších večerných hodinách. Možnosti podľa neho v Žiari sú, to, čo ale mnohým bráni ich využiť, je práve ostych.
,,Myslím si, že workoutové ihriská v Žiari sú celkom dobre vybavené. Sú tam základné veci ako hrázdy, bradlá a iné vybavenie, na ktorom sa dá super zacvičiť. V súčasnosti sa takéto ihriská dostávajú viac do popredia, ale stále je dosť ľudí, ktorí sa hanbia, alebo majú jednoducho blok cvičiť vonku, kde ich vidí viac ľudí," konštatuje športovec.
Ako začať

Hoci prvým krokom je nabrať odvahu, ak chcete cvičiť efektívne a bezpečne, treba vedieť aj ako na to. Samo začiatočníkom radí začať s CORE tréningom, teda tréningom zameraným na spevnenie stredu tela. Samozrejmosťou by mal byť strečing po každom cvičení.
,,Strečing zlepšuje pružnosť, flexibilitu, regeneráciu svalov a hlavne, je prevenciou pred zranením. Veľa ľudí strečing zanedbáva, ale práve ten je veľmi dôležitý," vysvetľuje Samo zdôrazňuje, že frekvencia cvičenia by mala byť aspoň dva až trikrát týždenne.
,,Mnoho ľudí začína cvičiť nesprávnou technikou, preto by som začiatočníkom odporučil naštudovať si správnu techniku vykonávaných cvikov alebo sa poradiť s trénerom, ktorý sa tomu venuje," dodáva na záver.


Zdroj článku: http://ziar.dnes24.sk/samo-21-to-ziarcanom-ukazal-nehanbite-sa-cvicit-vonku-foto-video-249744

V SÚŤAŽI SA PREZENTUJEM

Komentáre:

Ďalší súťažiaci:

Liedl Marcel
Hudec Róbert
Valasek Marek
Staňová Lucia
Dongova Dominika
Tabačková Ola
 
2017 - 2018 FIT LEADER, CVIČTE.SKCreated by Anawe, Designed by Adriána Švarná